ARAP DÜNYASINA YÖNELİK HIZLANDIRILMIŞ TÜRKÇE KURSU

28.4.2015

ADYU- TÖMER müdürü Doç. Dr. Ahmet AKKAYA’nın ve TASCA (Turkish Arab Association) Başkanı Dr. Muhammed AL-ADİL ortak girişimleriyle planlanan hızlandırılmış Türkçe kursu

Adıyaman' da Araplara yönelik Yaz Okulu açılıyor. Araplar için Adıyaman Üniversitesi TÖMER' de düzenlenen Hızlandırılmış Türkçe Kursu Programının Arapça metni, Arap Sosyal Medyasında ilgi odağı olmaya devam ediyor. TASCA ve ADYÜ-TÖMER tarafından yapılması planlanan kurs 29 Temmuz 2015- 28 Ağustos 2015 tarihleri arasında Adıyaman' da yapılacak. Yaz okulu kapsamında Arap dünyasından Türkçe öğrenmek isteyen iş adamlarının, sanatçıların ve akademisyenlerin Adıyaman' a gelmesi bekleniyor. Bir ay sürmesi beklenen program kapsamında Adıyamanlı iş adamları ile Arap iş adamlarının buluşturulması ve karşılıklı kültürel mübadelenin arttırılması bekleniyor. Adıyaman böylece ekonomik, turistik, ve ilmi yönüyle dünya çapında tanıtılmış olacaktır. İlişikteki haber Arap medyasında yayınlanan program tanıtımlarından birisinin örneğidir.